|
|
|||||
|
||||||
Diepvriestabel BROOD EN GEBAK© Janneke's Receptenpagina / keukenweetjes en trucs
|
||||||
Soort |
Bewaren |
Geschikt: |
Voorbereiden |
Ontdooien bij kamer temp. |
Opmerkingen |
|
Brood (alle soorten) |
14 dagen à 2 maanden naar gelang de soort |
goed |
laten afkoelen, verpakken in alu.folie of plastic |
4 uur bij kamertemp. 18 à 20°C 3 uur bij kamertemp. + enkele minuten in oven 240°C of 90 minuten in oven op 60°C |
Het invriezen van brood is een hulpmiddel. Veredeld brood, melkbrood en krentenbrood langer te bewaren dan gewoon brood. Ontdooien in een hete oven mag niet te lang duren, anders wordt de korst te hard |
|
Klein gebak van gerezen deeg (sandwiches, boterkoeken, croissants) |
14 dagen à 1 maand naar gelang de soort |
goed tot zeer goed |
laten afkoelen tot kamertemp., laten harden in de diepvries en verpakken |
bij kamertemp. 18° à 20° C + 2 minuten in de oven |
Steeds vers invriezen |
|
Cake |
4 maanden |
goed tot zeer goed |
laten afkoelen, verpakken in aluminiumfolie of plastic |
1 à 2 uur bij kamertemp. |
Snel ontdooien: de cake in schijfjes snijden. Het ontdooien in de oven is niet aan te raden: er vormt zich een harde korst. Kan enkel gebakken ingevroren worden |
|
Biscuit niet gegarneerd |
2 à 4 maanden |
zeer goed |
laten afkoelen tot kamertemp., verpakken in aluminiumfolie of plastic |
2 à 3 uur bij kamertemp. |
voorzichtig behandelen, is ook breekbaar in bevroren toestand |
|
Biscuitbodem gegarneerd |
1 à 2 maanden |
goed |
onverpakt in de diepvriezer plaatsen tot de garnering hard is. verpakken in cellofaan of aluminiumfolie en in een doos invriezen |
2 à 3 uur bij kamertemp. |
oplossing voor restjes een taart met vruchten gegarneerd ontdooit langzamer |
|
Opgerolde koek (gevuld) |
1 à 2 maanden |
goed |
in bevroren toestand verpakken in plastic of aluminiumfolie |
1/2 à 1 uur bij kamertemp. |
voor vlug ontdooien: in schijven snijden |
|
Taartbodems (gebakken) |
3 à 4 maanden |
goed |
laten afkoelen tot kamertemp. 18 à 20°C, verpakken in cellofaan of plastic en in een doos invriezen |
|
mogen onmiddellijk gevuld en gegarneerd worden |
|
Taarten: fruit rijst en andere (gebakken) |
1 maand |
middelmatig |
laten afkoelen, invriezen, verpakken |
2 à 3 uur bij kamertemp. |
na het ontdooien onmiddellijk gebruiken. taarten best invriezen zonder slagroom garnering |
|
Soezen (gebakken) |
2 maanden |
zeer goed |
laten afkoelen tot kamertemp., laten harden in de diepvries en verpakken |
5 minuten in een oven op 150°C |
na het ontdooien de soezen vullen en garneren |
|
wafels |
3 à 4 weken |
zeer goed |
afkoelen, laten harden in de diepvries, verpakken, invriezen |
In oven op 150°C, in wafelijzer of bij kamertemp. |
zachte wafels in wafelijzer ontdooien biscuitwafels en vaste deegwafels mogen bij kamertemp. of in de oven ontdooien |
|
Flensjes |
3 à 4 weken |
zeer goed |
afkoelen, 6 à 8 samen verpakken in aluminiumfolie |
15 minuten in een oven op 150°C |
|
|
Bladerdeeg en brokkeldeeg (gebakken) |
2 maanden |
goed |
afkoelen, verpakken, in doos invriezen |
10 minuten in oven op 150°C |
na het ontdooien, vullen of afwerken naargelang de soort |
|
Bladerdeeg, brokkeldeeg, zanddeeg en suikerdeeg (als deeg) |
2 maanden |
zeer goed tot uitstekend |
bladerdeeg minstens 6 maal vouwen best verpakken in aluminiumfolie |
1 à 2 Uur bij kamertemp. |
deeg voor koekjes in de vorm van worst ingevroren wordt zonder ontdooien in schijfjes gesneden en onmiddellijk gebakken. Andere soorten van deeg zodra het mogelijk is openrollen en verwerken
|
|
Kijk eens bij alle recepten: Recepten-index of kijk bij alle Tips en trucs
|