|
||
|
||
Recept Citroentaart 1Ingrediėnten:5 eieren4 el heet water250 gr suiker125 gr bloem125 gr maļzena1 tl bakpoeder2 zakjes klopklopsap van 2 citroenen250 gr roombotergeraspte schil van 1 citroen200 gr poedersuikerpaar druppels citroenessence1 stuk sukade van 100 gr200 gr gehakte pistachenotenextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Citroentaart (bescuitdeeg) recept - Recepten voor taarten, gebak en koek
Voorbereiding:Maak een biscuitdeeg zoals bij basisrecept 2 staat aangegeven. Bak de taart 35 minuten bij 220°C (hetelucht 200°C) en laat hem een nacht staan.Bereiding:Snij de taart tweemaal horizontaal door.Maak voor de vulling van de taart de klopklop met citroensap (eventueel aangevuld met wat melk) klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Klop de boter met poedersuiker, citroenrasp en de essence zo schuimig mogelijk en vermeng het met de stijfgeslagen klopklop.Schep enkele lepels van de vulling op twee taartplakken en strijk het uit. Zet de taart in elkaar en bestrijk de buitenkant ook met room. Snijd de sukade in flinterdunne plakjes en steek ze hier en daar in de taart.
|
||
Niet het recept wat je zoekt? Meer recepten in de index: Taart en koek, Cake en appeltaart, Koekjes en gebak
|