|
||
|
||
Recept Knoflooknaan(32 stuks)Ingrediënten:2 1/2 tl droge gist1 tl suiker1,8 dl warm water375 gr bloem1 tl zout60 gr ghee(ghee=geklaarde boter)2 el yoghurt
extra ghee5 teentjes knoflook2 el peterselieextra: oven
© Janneke's Receptenpagina / Knoflook naan recept - zelf brood bakken
Voorbereiding:Meng gist, suiker en warm water in een kleine kom. Zet de kom 10 minuten op een warme plaats. Zeef de bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de ghee, yoghurt en het gistmengsel. Meng het geheel en kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad tot het soepel is. Laat het in een ingevette en afgedekte kom 1 uur op een warme plaats rijzen tot het in omvang verdubbeld is.Bereiding:Kneed het deeg 1 minuut op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het in vier stukken en daarna elk stuk in achten. Rol elk stuk deeg uit tot rondjes van 7 cm en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de deegrondjes met gesmolten ghee en bestrooi ze met de uitgeperste knoflook en fijngehakte peterselie.Bak de broodjes 5-8 minuten in de oven op 180°C.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Brood bakken, India, Broodbakmachine
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|