|
||
|
||
Recept Frans stokbroodIngrediėnten:400 gr bloem1 tl zout1 zakje gedroogde gist1 tl suiker2,2-2,5 dl warm water1 tl olie(1 eiwit)1 el water extra(foto: met fijngehakt 8 gedr.tomaten, 15 olijven)extra:(stokbroodvorm)oven
© Janneke's Receptenpagina / Stokbrood recept - zelf brood bakken
Bereiding:Meng water, suiker en gist. Laat dit 10 minuten rusten. Zeef de bloem en zout in een kom en maak een
kuiltje in het midden. Roer het gistmengsel met een houten lepel door de
bloem tot een plakkerig mengsel. Kneed 10 minuten goed door totdat het
deeg soepel is. De bol insmeren met de olie en afgedekt 1 uur op een warme
plek laten rijzen
Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Giet 0,5 liter water in
een ondiep bakblik en zet deze onder in de oven (voor een krokante
korst). Smeer het brood in met (een mengsel van eiwit en) water en maak diagonale
inkepingen in de bovenkant. Bak het stokbrood 10 minuten op 220°C, draai
daarna de oven terug naar 180°C (160°C) en besprenkel het brood nogmaals met water. Nog 15 minuten bakken
Heerlijk warm uit de oven met knoflookboter. Probeer eens uien/kaasstokbrood (zie *).
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Brood bakken, Barbecue, Frans, Broodmachine
|